Het gebied rond de Herberg de van Bommelhoeve is heerlijk om te wandelen, te fietsen of te kanoën. Hier kunt u de natuur nog meemaken in een echt rustige omgeving.  Net als eeuwen geleden ligt Westerwolde ligt voor (nederlandse begrippen) vrij geïsoleerd en is nog niet echt “ontdekt”.

Wandelen
Fietsen 
Kanoën – Peddel en Pedaal
Excursies &  leuke routes


Wandelen
Westerwolde is al een erg mooi wandelgebied en er wordt veel aangedaan om Westerwolde tot het wandelgebied van Nederland te maken. Door de ligging van de Herberg de van Bommelhoeve kunt u uw hart ophalen. Vanuit de Herberg lopen verschillende korte wandelroutes (30-90 min)  naar het Liefstinghsbroek bos,
door het Metbroekbos naar het theehuis te Smeerling en naar het dorp Vlagtwedde.  En vergeet ook ons eigen kleine “rondje” niet
.Noaberpad
Verder ligt de hoeve aan het Noaberpad (Lange Afstand Wandelpad nr 10), erg  leuk en heel bijzonder, zie onze blog over het Noaberpad met veel informatie over de wandelroute en vervoer (ov bus) mogelijkheden. Dit pad loopt van Bad Nieuweschans naar Kleve over 415 km en gaat van Noord naar Zuid door heel Westerwolde. Vanuit uit de herberg kunr u een aantal dag etappes lopen, zie ook ons Noaberpad arrangement.

Op de site van de Regionale Wandelstructuur Westerwolde staan diverse mooie routes. De route nummer 14: Lieftinghsbroek – Vlagtwedde (8,5 km), loopt langs onze bed en breakfast.

En “last but not least” zijn er ook in Westerwolde de “Ommetjes”, een relatief nieuw initiatief om mensen meer bij natuur en lanschap te betrekken. Vanaf de herberg loopt u in 10 minuten naar de wandelroute  ” Leefbaarheids Ommetje Vlagtwedde-Smeerling” (9,5 km). Helemaal makkelijk te vinden is het Ommetje “Weende” (7,5) km, dit Ommetje start namelijk bij de Herberg de van Bommelhoeve!

Fietsen – Verhuur
Wie van fietsen houdt zal ontdekken dat de Westerwolde een leuk en vooral afwisselend fietsgebied is Er zijn diverse leuke fietstochten in de omgeving te maken, een aantal grote fietsroutes loopt langs of vlak langs de Herberg de van Bommelhoeve. Bij ons kunt u een fiets huren voor 7,50 Euro per dag, het is aan te raden van te voren te reserveren.

Er zijn onder andere 4 geheel bewegwijzerde ANWB fietsroutes in de buurt. De ANWB Vestingroute is een erg mooie fietstocht rond Vlagtwedde en Bourtange van 47 km, deze route loopt langs de herberg over de Winselweg. Volgt u vanaf de Herberg de van Bommelhoeve het fietspad naar links richting Smeerling dan komt u na 2 km de ANWB Stroomdalroute Zuid-Groningen tegen. Deze fietsroute van 31 km gaat rond Onstwedde en Stadskanaal. Volgt u bij ons het fietspad naar rechts dan komt u na 5,5 km de ANWB Ruiten Aa route tegen in Jispinghuizen. Deze fietsroute gaat naar Ter Apel en rond Sellingen. Fiets u naar Wedde dan komt u na 6 km de ANWB Westerwoldse Aa route tegen. Deze fietsroute van 27 km gaat naar Blijham, Oudeschans en Bellingwolde met zijn grote boerderijen.

Een fietstocht naar Duitsland (ligt in rechte lijn 7 km weg) is erg interessant, de VVV heeft een speciale grensroute. Met de United Countries (Smokkelroute) tour kun je starten vanaf de van Bommelhoeve, de route loopt over de Winselweg. Er zijn tal van mogelijkheden om de volledig bewegwijzerde United Countries Tour te verkennen: er zijn dagtochten met lengtes tussen de 25 en 75 kilometer, maar ook meerdaagse tochten zijn mogelijk.

Verder loopt de Hanzefietsroute bij de herberg voorlangs, deze fietsroute loopt langs de Hanze steden vanaf Zaltbommel via Lübeck naar Brandenburg en terug, totaal 3000 km!

In ieder geval raden wij u aan om een tocht te maken naar het Klooster in Ter Apel, naar de Vesting Bourtange, en naar de burcht in Wedde. Uiteraard kunt u uw fietsen bij ons droog in de garage stallen (Voor de “E bikes”, u kunt uw accu bij ons opladen).

 

Kanoën 

Ontdek het Westerwoldse landschap op een bijzondere manier door het beekdal van de Ruiten Aa “echt” te volgen – met de kano!  Er zijn speciale voorzieningen getroffen om de Ruiten Aa bevaarbaar te maken. U kunt een kano huren en een aantal uren op de Ruiten Aa genieten van de prachtige natuur die Westerwolde rijk is.

 

Excursies en leuke routes

Voor groepen (minimaal 8 personen) organiseren wij landschaps excursies op afspraak. Dit kan een fiets of wandel excursie zijn waarbij u uitleg krijgt over het landschap volgens de Leesbaar Landschap methode.