Strakke en romantisch vormgegeven tuinen, landschaps-en parktuinen. Veelal in combinatie met een kunstexpositie.  Er is veel te zien in Westerwolde, van de Burchttuinen rond de

Burcht van Wedde tot de Kruidentuin in de Kloosterhof van Klooster Ter Apel.

Iedereen die van tuinen, kunst en cultuur houdt, kan tijdens de Tuin & Kunst Tiendaagse 2013 kennismaken met tuinen en tegelijkertijd genieten van hedendaagse kunst en cultuur. Van de Burchttuinen rond de Burcht van Wedde tot de Kruidentuin in de Kloosterhof van Klooster Ter Apel. Een aantal van deze, meest particuliere tuinen, genieten al veel bekendheid en trekken bezoekers uit zowel binnen- als buitenland. Andere tuinen zijn exclusief tijdens dit evenement open voor bezoekers. In vele tuinen kunt u, behalve van de tuin, ook genieten van diverse kunstuitingen van keramiek tot glaskunst. Sommige tuinen zijn een “kunstwerk” op zich.

Nieuw zijn een tweetal arrangementen, van  met een geheel verzorgde compacte route langs vijf schitterende tuinen rond Stadskanaal of rond Bellingwolde voor auto of fiets.

Programma Arrangement Westerwolde Stadskanaal:
• Start bij het Streekhistorisch Centrum in Stadskanaal. Ontvangst met koffie/thee en gebak. Vrij entree in het museum en de Watertoren.
• Tuinbezoek Familie Kuperus. Bij deze besloten tuin van ca. 1000 m2 in het centrum van Stadskanaal ontvangt u een lunchpakket.
• Rondleiding in Kijktuin The City Channel, ook gelegen aan het Stadskanaal. Een tuin met veel verborgen specialiteiten!
• Rondleiding en tuinadvies bij Landschapstuin The Stonefarm.
Gigantische zwerfkeien gaan in deze royale tuin harmonieus samen met bijzondere beplanting.
• Theetuin De Kainstobbe in Wildervanksterdallen waar een Afternoon Tea kan worden genuttigd in de boomgaard.

Programma Arrangement Westerwolde Bellingwolde:
• Parktuin Entourage, een op de slingertuin geïnspireerde landschapstuin met bloemenweide, gemengde ‘wave’borders, een vijvertuin en voortuin met boerenbloemen. Ontvangst met koffie/thee en ‘iets lekkers’. Vrije bezichtiging van de tuin. Bij vertrek ontvangt u uw lunchpakket.
• Bezoek aan tuin Mea tertia Vita. Vrije wandeling door een romantische tuin en langs expositie van keramische objecten van de eigenaresse.
• Bezoek aan Tuin van Mieke. Rondleiding door kleur- en geurrijke natuurtuin. Met uitnodiging tot proeven van groenten en kruiden in de moestuin en bezichtiging van expositie met tekeningen en schilderijen van planten in het atelier. (N.B. In augustus wordt deze tuin vervangen door De Houtstek in Blijham, een romantische tuin met natuurlijk ogende borders)
• Bezoek aan de Burcht Wedde. Vrije rondgang door de eeuwenoude Burcht en gereconstrueerde Burchttuin. Gebruik van Thee arrangement.
• Kwekerij Jacobs. Kwekerij van bijzondere vaste planten en siergrassen die geraffineerd gecombineerd worden in een grote bezoektuin. Weelderige eilandborders met smalle paadjes rondom een natuurlijke vijver. Schaduwtuinen onder oude bomen rond het woonhuis. Houder van de Nederlandse Plantencollectie Helenium.

Algemeen Kosten zijn inclusief consumpties en entreegelden. De tuinen zijn allemaal de moeite waard om rustig te bekijken. Daarom is het arrangement twee dagen geldig. U kunt desgewenst het middagprogramma met koffie/thee aanbieding doorschuiven naar de volgende dag. U kunt deze arrangementen boeken (minimaal 2 dagen van tevoren) via Tourist Info Westerwolde info@touristinfowesterwolde.nl , Tel.: 0599 650039. U kunt natuurlijk ook uw eigen route samenstellen, wij helpen u graag verder.

Overnachten Kan natuurlijk in een van onze B&B kamers in de Herberg de van Bommelhoeve, centraal gelegen tussen beide routes, en vlakbij Bourtange!!!!!!

Geef een antwoord