deel

deel

Het wandelfestival Tocht om de Noord, dé culturele ontdekkingstocht van Nederland, gaat dit jaar verticaal door de provincie Groningen: van Drenthe tot aan ’t Wad. En horizontaal door de Herberg de van Bommelhoeve!

Op 28 (en 29) september a.s. wordt het wandel evenement Tocht om de Noord gehouden. De route van deze wandeltocht/wandelbelevenis loopt dit jaar door onze Herberg. Gedurende de zaterdagmorgen van 28 September komen er zo’n 1200 wandelaars die de 40 km route lopen door de Herberg de van Bommelhoeve. ( www.tochtomdenoord.nl ) . De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het Mannenkoor uit Warffum.

Als TodN deelnemer komt u binnen aan de zijkant van het achterhuis waar vroeger de koeien stonden. U verlaat de Herberg via de serre aan de achterkant van de oude boerderij, al wandelend heeft een mooi zicht op de authentieke gebinten. U kunt natuurlijk ook even gaan zitten er is koffie/thee verkrijgbaar.

Dit jaar staat het zintuig ‘voelen’ centraal met het thema: Ontdek de Sporen uit het verleden. De rode draad is dit jaar de tramspoorlijn van de OG, in de volksmond: Ol Graitje. Deze tramspoorlijn dateert uit de jaren 1912 / 1913 en hield halverwege de vorige eeuw op met bestaan. De spoorlijn gaat van Ter Apel via Winschoten naar Delfzijl, circa 80 kilometer en doorkruist 2 bijzondere landschappen.

Geef een antwoord