Op zaterdag 7 en zondag 8 mei 2011 zal de Vesting Bourtange weer terugkeren naar de 80 jarige oorlog.

Sinds 1996 organiseert de Vesting Bourtange jaarlijks de “Slag om Bourtange”. Het ene jaar wordt 1814 uitgebeeld, het andere jaar 1640. Dit jaar, 2011, keert Bourtange terug naar de 17e eeuw.

De soldaten ( re-enacters) zijn allemaal vrijwilligers die als hobby hebben de periode van de ‘ 80-jarige oorlog” zo getrouw mogelijk te doen herleven. Ze voeren niet alleen de strijd opnieuw op, maar leven ook in tentenkampen waarin het leven uit de tijd van bijna 370 jaar geleden zeer nauwkeurig wordt nagespeeld. Kleding, wapens, keukengerei, tenten, kampleven en voedingsgewoontes zijn exacte kopieën van de tijd rond 1640. Bezoekers kunnen dit allemaal bekijken en meebeleven. De slag wordt nauwgezet volgens de toenmalige tradities uitgevoerd. Het gebulder van de vele kanonnen, het knallen van musketten, piekeniers met lange pieken en kampvuren bij de kampementen zullen zeker tot de verbeelding spreken. (bron nieuwsbrief vesting Bourtange)

 

Uiteraard kunt u dit weekend overnachten in onze Herberg de van Bommelhoeve in een mooie B&B kamer. Wij zijn ongeveer 7 km van de vesting Bourtange gelegen, een mooie fietstocht, maar zelfs wandelend te doen. Misschien is het Westerwolds lang weekend Bed en Breakfast iets voor u? . Als u een Westerwolds lang weekend boekt is de derde nacht voor half geld, u overnacht met zijn tweeën van vrijdag tot maandag (3 nachten) voor slechts 162,50 Euro (81,25 pp), inclusief een goed ontbijt. Wellicht is het ook leuk om deze aanbieding samen met vrienden te doen….

Geef een antwoord