Sellingen_Montmarte_Kerk2

Het schildersfestival wordt op zaterdag 14 juli 2012 voor de 21e keer gehouden van 11.00 – 17.00 uur. Ongeveer 120–150 kunstenaars nemen deel aan het festival. Vanaf de Herberg de van Bommelhoeve bent u er met de fiets of auto zo, het is ongeveer 10 km rijden door het mooie Westerwoldse landschap.

In 1991 werd voor de eerste maal het schildersfestival Montmartre georganiseerd door een groep enthousiaste kunstliefhebbers op het pleintje voor het gemeentehuis in Sellingen. Aangestoken door het succes groeide het schildersfestival uit tot een inmiddels bekend staand evenement. Het festival wordt iedere tweede zaterdag van juli in het hart van Sellingen, op en rond de brink , gehouden. Dit culturele festival is bedoeld om een breed publiek op een laagdrempelige wijze kennis te laten nemen van (amateur)kunst zoals driedimensionale-, schilder-, podiumkunst en straattheater. Kunstenaars kunnen op deze wijze hun “kunnen” tonen. Er worden verschillende demonstraties en voorstellingen gegeven en u kunt diverse kunst bewonderen en kopen op de markt. In de eeuwenoude kerk worden rondleidingen en muziekoptredens verzorgd. Op het terrein is een aantal terrasjes ingericht. Het geheel is uiteraard in Franse sferen.

Sellingen_Montmarte_Festival

Ook is er het “Place du Tertre” ingericht. Een sfeervol pleintje waar ervaren portretschilders en tekenaars zullen zijn maar ook zeker jonge kunstenaars. U kunt een tekening laten maken van uzelf of van uw kinderen.

Sellingen_schildersfestival

Het aantal bezoekers van het festival bedraagt ongeveer 5000. Het evenement wordt georganiseerd door vrijwilligers van de werkgroep Schildersfestival (bron: Website Schildersfestival.nl)

Geef een antwoord