Op zoek naar iets bijzonders? U zult ons karakteristieke achterhuis met de oude gebinten niet snel vergeten. Hier gaat u genieten op uw manier, in uw tempo.

Wij, Cees en Anja, ontvangen u persoonlijk met een drankje en streven ernaar u het beste mee te geven van de Herberg de van Bommelhoeve, de omringende natuurgebieden en alle andere dingen die Westerwolde (het geheim van Groningen…) zo bijzonder maken. 

Wanneer u actief bezig wilt zijn kunnen we u inlichten over diverse wandel en fietsroutes. Wandelen met de boswachter of lokale gids, een excursie naar de Veenkolonien of Westerwolde, een boek lezen? Of een bezoek aan het Klooster ter Apel of de Vesting Bourtange?  Wilt u helemaal tot rust komen? Neem dan een ontspannende massage ….. – Het kan allemaal bij ons.

Wij zijn in juni 2010 “op” de Herberg de van Bommelhoeve komen wonen en wij genieten hier elke dag van de verrassingen, uitdagingen en andere belevenissen.

En, wist u dat wij ook geheel verzorgde vrienden en familie weekends organiseren?

Over duurzaam ondernemen, natuur en landschap

De B&B Herberg de van Bommelhoeve ligt midden in “het Dal van de Ruiten A”. Dit is een uniek gebied van de Vereniging Natuurmonumenten met deels zeer oude natuur. Het bevat het Liefstinghsbroek en het Metbroekbos, beide horend tot de oudste bossen van Nederland. Een ander deel bestaat uit (op)nieuw gecreëerde natuur, waarbij gebieden zeer recent zijn (of nog worden) heringericht naar de situatie van rond 1850. Er wordt ruimte gegeven aan flora en fauna, en aan de cultuur historische waarden van het Westerwoldse landschap. En toch is er ook ruimte voor bewoners, agrariërs en recreatie. Het gebied is mooi, maar zal nog veel mooier worden in de komende jaren nu de natuur weer kansen heeft.

Hetzelfde streven wij na met Herberg de van Bommelhoeve, een oude boerderij van rond 1900 met veel karakter maar ook met uitdagingen. Uitgaande van een prachtig pand en prima locatie gaan wij de komende jaren de Herberg duurzaam verder ontwikkelen en verbinden met de natuur en het Westerwoldse landschap. Wij hebben al verschillende projecten afgerond op het gebied van duurzaam ondernemen, uiteraard met behoud of verbetering van comfort en ambiance, en met een gedegen bedrijfeconomisch perspectief. Zo zijn inmiddels het voorhuis en de helft van de B&B kamers voorzien van dubbelglas. Er is nieuwe apparatuur voor verwarming van het gebouw, warm water, koelen, wassen en drogen. Er is een energiezuinig massage bad gekomen. In het achterhuis is een dakvenster geplaatst om meer natuurlijk licht toe te laten. Ook op het gebied van bedrijfsvoering (schoonmaken, onderhoud, afvalverwerking en inkoop) zijn een aantal maatregelen genomen om de processen zoveel mogelijk te verduurzamen. Buiten willen we vooral meer harmonie met de omgeving bewerkstelligen door de hoeve, garage en vakantiehuisjes landschappelijk beter in te passen.

Er zijn nieuwe plannen! Helaas kan niet alles gelijk gebeuren, we praten echt over een flink aantal jaren om deze investeringen te doen. Uw suggesties zijn welkom!

 

Onze-honden-labradors-Lester-en-Ishja-bij_de_Bommelhoeve3

Contact gegevens:
Herberg de van Bommelhoeve
Winselweg 5
9541 VL Vlagtwedde

telefoon:  0599 785 102 of  06 2389 7700
email:       info@bommelhoeve.nl