Noaberpad

NoaberpadHet Noaberpad, de lange afstand wandelroute (LAW 1, zoekt de Nederlandse – Duitse grens op en………  loopt langs de Herberg de van Bommelhoeve! De route loopt vanaf Nieuweschans via Bellingwolde en Wedde, door het hart van Westerwolde, naar onze B&B herberg in Vlagtwedde (totaal 50 km). Na nog eens 40 km loopt u via de vesting Bourtange en het kloosterdorp Ter Apel de provinvie Groningen uit en komt u in Drenthe. Wie het Noaberpad volgt krijgt een prachtig stuk van Groningen te zien. De route kan in een keer of in delen gelopen worden. De wandelaars van Het Noaberpad  kunnen “natuurlijk” en rustig overnachten in de Herberg de van Bommelhoeve. U bent van harte welkom! Na de wandeling, afhankelijk van het weer, gaat u lekker ontspannen bij de open haard of op het terras, en op afspraak eten aan de kloostertafel.. Blijft u meerdere nachten dan is vervoer naar of vanaf een punt verderop of eerder in de route van het Noaberpad mogelijk, zie ook ons Noaberpad arrangement.

    • B&B Herberg de van Bommelhoeve ligt  op 50 km afstand van de start van het Noaberpad in Nieuwenschans. Er is een bushalte van Qbuzz lijn 70 vlakbij, halte Harpelerweg. Als logies gast kunt u op ons terrein uw auto parkeren.
    • Blijft u voor meerdere overnachtigen dan is vervoer naar een punt eerder of verder op de route van Het Noaberpad een mogelijkheid. Wij kunnen u bijvoorbeeld in Wedde ophalen en de volgende ochtend daar weer naar toe brengen. Bij ons vandaan loopt u naar Bourtange in 11 km, wij kunnen u ophalen in Jispinghuizen, u heeft die dag dan 18 km van het Noaberpad gelopen.
    • Ook mogelijk is een rondloop naar Bourtange, vanaf de Herberg de van Bommelhoeve 24 km, waarvan 23 km Noaberpad (6 km dubbel in twee richtingen), u loopt via Wollinghuizen terug.
    • De route is dus makkelijk in te delen, een getrainde wandelaar kan na twee dagen (25 km per dag) lopend bij ons zijn, doet u het wat rustiger aan dan kunt u de derde dag lopend arriveren. Als u overdag langs de Herberg loopt kunt u (op afspraak) de bagage vast afgeven.
    • Belt u gerust als u vragen heeft, veel wandelplezier!

Geef een antwoord