Noaberpad

NoaberpadHet Noaberpad, de lange afstand wandelroute (LAW 10) is vernieuwd. De route is langer (415 km), zoekt meer de Nederlandse – Duitse grens op en………  loopt nu langs de Herberg de van Bommelhoeve!

In de nieuwe route beschrijving uitgegeven door het Nivon die in de laatste druk (februari 2011, de vierde alweer) beschreven staat. Er is behoorlijk wat veranderd, we raden u aan de nieuwe uitgave te kopen.  De route loopt vanaf Nieuweschans via Bellingwolde en Wedde, door het hart van Westerwolde, naar onze B&B herberg in Vlagtwedde (totaal 50 km). Na nog eens 40 km loopt u via de vesting Bourtange en ter Apel de Groningen uit en komt Drenthe. Wie het Noaberpad volgt krijgt een prachtig stuk van Groningen te zien. De route kan in een keer of in delen gelopen worden. De wandelaars van Het Noaberpad  kunnen “natuurlijk” en rustig overnachten in de Herberg de van Bommelhoeve. U bent van harte welkom! Na de wandeling, afhankelijk van het weer, gaat u lekker ontspannen bij de open haard of op het terras, en op afspraak eten aan de kloostertafel.. Blijft u meerdere nachten dan is vervoer naar of vanaf een punt verderop of eerder in de route van het Noaberpad mogelijk, zie ook ons Noaberpad arrangement.

Route planning (volgens boekje Noaberpad, uitgave Nivon, druk feb 2010)

  • B&B Herberg de van Bommelhoeve ligt onderaan kaart 8 (of begin kaart 9), bldz 36 op 50 km afstand van de start van het Noaberpad in Nieuwenschans. Er is een bushalte van Qbuzz lijn 70 vlakbij, halte Harpelerweg. Als logies gast kunt u op ons terrein uw auto parkeren.
  • OV naar route Noaberpad Noord vanaf Herberg de van Bommelhoeve: Vanaf NS/Arriva treinstation Winschoten gaat regelmatig (1 maal per uur, zondag 1 x in twee uur, info mei 2011), de lijnbus 14 van QBuzz richting Vlagtwedde, u kruist de route op kaart 6, op 35 km van de start (Halte Albert Wubsweg 11 min per bus) en u kruist opnieuw op 38 km (Halte Burcht 16 min perbus) en vlakbij op 41 km (Halte krabbenbrug).
  • OV naar route Noaberpad Zuid vanaf Herberg de van Bommelhoeve: Naar de Herberg kunt u Qbuzz lijn 70 nemen. Deze buslijn komt in Jispinghuizen – Sellingen – ter Apel en Bourtange. Let wel op, deze buslijn gaat in het weekend en ‘s avonds niet via de Harpelerweg en gaat soms over in een lijnbelbus. Let dus goed op de dienstregeling. Overigens is de regio taxi een goed alternatief.
  • Blijft u voor meerdere overnachtigen dan is vervoer naar een punt eerder of verder op de route van Het Noaberpad een mogelijkheid. Wij kunnen u bijvoorbeeld in Wedde ophalen en de volgende ochtend daar weer naar toe brengen. Bij ons vandaan llopt u naar Bourtange in 11 km, wij kunnen u ophalen in Jispinghuizen, u heeft die dag dan 18 km van het Noaberpad gelopen.
  • Ook mogelijk is een rondloop naar Bourtange, vanaf de Herberg de van Bommelhoeve 24 km, waarvan 23 km Noaberpad (6 km dubbel in twee richtingen), u loopt via Wollinghuizen terug. 
  • De route is dus makkelijk in te delen, een getrainde wandelaar kan na twee dagen (25 km per dag) lopend bij ons zijn, doet u het wat rustiger aan dan kunt u de derde dag lopend arriveren. Als u overdag langs de Herberg loopt kunt u (op afspraak) de bagage vast afgeven. 
  • Belt u gerust als u vragen heeft, veel wandelplezier! 


Geef een reactie