Vesting-Bourtange-Groningen-Blog-Bommelhoeve-B&B

Naar Bourtange is altijd een leuk uitstapje en er is regelmatig iets te doen. Zo zijn er ‘s zomers demonstraties kanon schieten en zijn er verhalenvertellers en een soldatenkampement die de oude tijden laten herleven.

 Vesting-Bourtange-Groningen-Blog-Bommelhoeve-B&B

Verleden maand was er het Bourtange Vesting Spectaculum. Je kon sfeer proeven van 1200 tot begin achttiende eeuw. De groep Fogelfreien was tijdens het evenement aanwezig. Het was een drukte van jewelste en de zon scheen hoog aan de hemel. Je waande je echt in de middeleeuwen, haast iedereen was verkleed. Er waren marktkraampjes waar je verschillende producten van vroeger kon kopen. Tincturen tot verbetering van haargroei en zien, smederijproducten,ouderwetse lekkernijen enz. Er werd ieder half uur een ander thema uitgewerkt. Er waren zwaardgevechten door ridders, zelfs de jonkvrouwe vocht mee. De tovenaars en narren kwamen daarna met hun voorstelling. Ondertussen konden de kinderen geschminkt worden en vermaakt met allerlei spelletjes. Op het plein waren muzikanten en goochelaars ter vermaak. Aan het eind van de dag werd er de inname van Bourtange nagespeeld. Het was prachtig om te zien dat er gegooid werd met waterzakken, geschoten met oorverdovende kanonnen en zwaardgevechten plaats vonden. De vrouwen droegen ook hun steentje bij en gingen met koekenpannen de ridders te lijf. Gelukkig hield Bourtange stand en werd de overwinning gevierd.

Aanval_Vesting_Bourtange-Blog-Bommelhoeve-B&B

Op Zaterdag 25 en zondag 26 September vindt op en rond het marktplein van de Vesting Bourtange een Herfst- en natuurmarkt plaats. Op de markt staan gezellige kramen met een verscheidenheid aan herfst- en natuurartikelen, waaronder streekproducten, jam, chutney, decoratiemateriaal, pompoenen, etc.

Vesting_Bourtange_marktplein-Blog-Bommelhoeve-B&B

 

Eind oktober (30/31) zijn er Heksen en demonen in de Vesting Bourtange tijdens het Magisch Samhain. Elfen, heksen, druïden, geesten, demonen uit allerlei dimensies zullen het vestingstadje innemen Op 11/12 en 18/19 december zijn er weer kerstmarkten. Een zeer sfeervolle ambiance, bijna sprookjesachtig verlicht, allerlei kraampjes met kerst- en cadeauartikelen en natuurlijk kerstbomen.

Geef een antwoord