UPDATE

Lieve bezoekers en gasten van Herberg de van Bommelhoeve,

Met ingang van 11 juni 2021 zijn wij (Maurits, Bernadette en onze twee zonen) de trotse eigenaren van de Vuurplaats (voorheen Herberg de van Bommelhoeve). anaf eind dit jaar gaan gaan wij de herberg verbouwen tot een inspiratieplek voor trainingen, retraites, workshops en vergaderingen. Dat betekent dat vanaf de heden de B&B kamers niet beschikbaar zijn voor verhuur.

Het chalet is vanaf 1 augustus 2021 wel beschikbaar voor verhuur en zal in het najaar een opknapbeurt ondergaan. Neem gerust contact met ons op via info@bommelhoeve.nl voor informatie over beschikbaarheid en prijzen van het chalet. Wij zijn ook telefonisch bereikbaar op nummer 0599-255 091.

Tot snel op de Vuurplaats!

Maurits & Bernadette

 

Overnachten in de van Bommelhoeve kan in een van de zes sfeerkamers in het voormalige achterhuis. Voor uw gemak liggen alle kamers  op de begane grond en hebben ze elk een eigen badkamer met een ruime inloopdouche , wastafel  en toilet.

De B&B kamers zijn voorzien van comfortabele bedden van elk 90×200 cm, die eventueel uit elkaar geplaatst kunnen worden.  Alle kamers hebben een tafel van 80×80 cm en twee stoelen. U kunt zelf koffie en thee op uw kamer  verzorgen. Op verzoek kunt u overige drankjes en eventuele maaltijden (indien mogelijk) bestellen. In de hele Herberg is er gratis WiFi (De herberg is via een snelle glasvezel  verbinding aangesloten op het internet).

Kamer Bourtange
De Bourtange kamer is genoemd naar de vesting die in opdracht (in 1580) van Willem van Oranje op een zandrug in het Bourtangermoeras aangelegd is
De Bourtange kamer is de eerste kamer bij binnenkomst. Hij ligt op de hoek van het gebouw en overziet net als het vroegere Bourtange de komende en gaande reizigers. Het is een ruime kamer welke rolstoelvriendelijk is ingericht. Hier staan twee comfortabele hotel boxsprings.

Kamer Liefstinghsbroek
Deze kamer is genoemd naar het aan deze kant van de van Bommelhoeve (op 1 km) gelegen Liefstinghsbroek natuurgebied. Het is één van de oudste bossen in Nederland. Het gebied is alleen toegankelijk onder begeleiding van de boswachter. Vanwege het bijzondere karakter is het aangewezen als een Natura 2000 gebied.

De Lieftinghsbroek kamer ligt tegen het voorhuis aan. Hier staan twee comfortabele hotel boxsprings.

Kamer Nonnerie
De van Bommelhoeve was een boerderij tot het in 1972 werd gekocht door het katholieke ziekenhuis St Lucas in Winschoten en verbouwd tot vakantie verblijf voor de daar werkzame nonnen. In de gelagkamer staat een lange houten tafel die nog gebruikt is door de nonnen.

Met de Nonnerie kamer herinneren wij deze periode. Destijds sliepen de nonnen erg dicht op elkaar,  de huidige Nonnerie kamer heeft plaats voor twee comfortabele hotel boxsprings, een luxe waar de nonnetjes destijds alleen maar van konden dromen…..

Kamer Veenkoloniën
De Veenkoloniën kamer is genoemd naar de ontginning, die een groot deel van het landschap in zuidoost Groningen en het Duitse grensgebied bepaald heeft. In een ooit een zeer groot hoogveencomplex is vrijwel alle turf afgegraven en is er een compleet nieuw landschap ontstaan, gedomineerd door lintbebouwing langs deels al weer gedempte kanalen. Alleen de Westerwolde op een smalle zandrug gelegen, is gespaard gebleven. Hier staan twee comfortabele hotel boxsprings.

Kamer Lakenvelder
De koeien die u in het ons omringende natuurgebied ziet grazen zijn o.a. Lakenvelders. Een eeuwenoud ras, dat te herkennen is aan de witte band tussen de voor- en achterpoten. Hier staan twee comfortabele hotel boxsprings.

Kamer Afrika
Wat heeft Afrika met zuidoost Groningen te maken? Antwoord; helemaal niets! Maar het heeft wel alles te maken met uw herbergiers, voor ons was een langdurig verblijf in Zambia een zeer belangrijke periode. De kamer ligt tegen het voorhuis aan. Hier staan twee comfortabele hotel boxsprings.