Overnachten in de van Bommelhoeve kan in een van de zes sfeerkamers in het voormalige achterhuis. Voor uw gemak liggen alle kamers beneden en hebben ze elk een eigen badkamer met een ruime inloopdouche en toilet.

De B&B kamers zijn voorzien van comfortabele bedden van elk 90×200 cm, die eventueel uit elkaar geplaatst kunnen worden. Elk bed heeft een dik en een dun kussen. In de hele Herberg is er gratis WiFi. In een aantal kamers is er HD satelliet TV op een prima formaat, 32 inch -82 cm.

Kamer Bourtange
De Bourtange kamer is genoemd naar de vesting die in opdracht (in 1580) van Willem van Oranje op een zandrug in het Bourtangermoeras aangelegd is
Kamer_Herberg_de_van_Bommelhoeve

De Bourtange kamer is de eerste kamer bij binnenkomst. Hij ligt op de hoek van het gebouw en overziet net als het vroegere Bourtange de komende en gaande reizigers. Het is een ruime kamer welke rolstoelvriendelijk is ingericht. Hier staan twee comfortabele hotelboxsprings.

 

Kamer Liefstinghsbroek
Deze kamer is genoemd naar het aan deze kant van de van Bommelhoeve (op 1 km) gelegen Liefstinghsbroek natuurgebied. Het is één van de oudste bossen in Nederland. Het gebied is alleen toegankelijk onder begeleiding van de boswachter. Vanwege het bijzondere karakter is het aangewezen als een Natura 2000 gebied.

Liefstinghsbroek kamer in de B&B Herberg de van Bommelhoeve

De Lieftsinghsbroek kamer ligt tegen het voorhuis aan. Hier staan twee comfortabele hotelboxsprings.

Kamer Nonnerie
De van Bommelhoeve was een boerderij tot het in 1972 werd gekocht door het katholieke ziekenhuis St Lucas in Winschoten en verbouwd tot vakantie verblijf voor de daar werkzame nonnen. In de gelagkamer staat een lange houten tafel die nog gebruikt is door de nonnen.

Met de Nonnerie kamer herinneren wij deze periode. Destijds sliepen de nonnen erg dicht op elkaar,  de huidige Nonnerie kamer heeft plaats voor twee comfortabele hotel box springs, een luxe waar de nonnetjes destijds alleen maar van konden dromen…..

Kamer Veenkoloniën
De Veenkoloniën kamer is genoemd naar de ontginning, die een groot deel van het landschap in zuidoost Groningen en het Duitse grensgebied bepaald heeft. In een ooit een zeer groot hoogveencomplex is vrijwel alle turf afgegraven en is er een compleet nieuw landschap ontstaan, gedomineerd door lintbebouwing langs deels al weer gedempte kanalen. Alleen de Westerwolde op een smalle zandrug gelegen, is gespaard gebleven. Hier staan twee comfortabele hotelboxsprings.

Kamer Lakenvelder
De koeien die u in het ons omringende natuurgebied ziet grazen zijn o.a. Lakenvelders. Een eeuwenoud ras, dat te herkennen is aan de witte band tussen de voor- en achterpoten. Hier staan twee comfortabele hotelboxsprings.

Kamer Afrika
Wat heeft Afrika met zuidoost Groningen te maken? Antwoord; helemaal niets! Maar het heeft wel alles te maken met uw herbergiers, voor ons was een langdurig verblijf in Zambia een zeer belangrijke periode. De kamer ligt tegen het voorhuis aan. Hier staan twee comfortabele hotelboxsprings.