Het prachtige landschap van de Ruiten Aa staat centraal. Het riviertje Ruiten Aa kronkelde vroeger door het landschap, maar werd in de twintigste eeuw gekanaliseerd. De afgelopen jaren is er met veel zorg weer een meanderende beek aangelegd. Het gebied langs de Ruiten Aa is een prachtig  voorbeeld van een door de mens aangelegd landschap. De bebouwing en het groen vormen een onlosmakelijk geheel. Het Westerwoldse landschap is daarnaast een belangrijke inspiratiebron voor kunstenaars, dichters en muzikanten.

Door het gebied al wandelend, fietsend of per kano te verkennen ontdek je de meest bijzondere plekken. Tijdens het Open Monumentenweekeinde worden er diverse activiteiten rondom de Ruiten Aa georganiseerd bij de Burcht van Wedde, in Smeerling en in Veele. Een goede gelegenheid om te overnachten in een B&B kamer van de Herberg de van Bommelhoeve, voor een monumentaal weekendje weg!

Vanaf de Herberg de van Bommelhoeve wandelt u langs de ruiten Aa in een half uur naar Smeerling (2,5 km), met de kano doet u door het meanderende karakter van de Ruiten Aa er 1.5 tot 2.5 uur over. De Burcht in Wedde ligt op 30 fiets minuten (8.5 km).

 

 

Geef een reactie